ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ИРИНА ИВАНОВА ВРЪЧИ ПРИЗА "НАЙ-ДОБРА БИБЛИОТЕКА" ЗА 2014 Г.

ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ИРИНА ИВАНОВА ВРЪЧИ ПРИЗА

Заместник областният управител на  област Враца Ирина Иванова връчи приза „Най-добра библиотека“ за 2014 г. Събитието се състоя в Конферентната зала на Община Враца и бе организирано от Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца.

Преди на награди победителя, г-жа Иванова поднесе поздравителен адрес от името на Областния управител Малина Николова по повод Професионалния празник на специалистите по библиотечно дело и наградата, присъдена на Регионалната библиотека – „Библиотека на годината 2014”.

„С особена гордост поднасям своето възхищение от дейността Ви в библиотечното дело и в мисията да съхраните културното наследство, да подпомогнете творческото развитие на личността и да стимулирате гражданското участие! Библиотекарството носи идеите и ценностите на века на Просвещението, на една висока духовност, която с времето обогатява, променя и облагородява човека.

Днес, в бързо променящата се информационна среда, Вашият екип по нов начин намира баланса между традицията и иновациите, развивайки библиотеката като модерен център за информация и комуникация. Заедно с това, благодарение на обширната и всеобхватна дейност, успявате да съхраните потребността от книгата в значимата й роля за израстването на обществото!

Пожелавам Ви да продължите да градите библиотеката като средище-мост между читател и писател и да съхраните написаното слово за поколенията!

Желая Ви здраве и нови творчески успехи! Честита награда! Честит професионален празник!“ – се казва в поздравителния адрес.

Ирина Иванова връчи наградата „Най-добра библиотека“ за 2014 г. на библиотеката при НЧ "Никола Йонков Вапцаров - 1924" гр.Криводол.

С награда „Най-добър библиотекар“ за 2014 г. бе удостоена г-жа Валентина Бобойчева, от библиотечното средище в Бяла Слатина.

 

Надя Гетова

„Връзки с обществеността и протокол“