ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ИРИНА ИВАНОВА ПРИВЕТСТВА УЧАСТНИЦИТЕ В НАЦИОНАЛНАТА ОЛИМПИАДА ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК ЗА УЧЕБНАТА 2014/2015 ГОДИНА

ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ИРИНА ИВАНОВА ПРИВЕТСТВА УЧАСТНИЦИТЕ В НАЦИОНАЛНАТА ОЛИМПИАДА ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК ЗА УЧЕБНАТА 2014/2015 ГОДИНА

Заместник областният управител Ирина Иванова присъства на официалното откриване на Националната олимпиада по английски език за учебната 2014/2015 година. Събитието е организирано от Регионален инспекторат по образованието - Враца, под патронажа на Областния управител на област Враца Малина Николова.

До последния етап от езиковата надпревара достигнаха 120 ученици от VIII до XII на елитните гимназии от цялата страна. Домакин на олимпиадата е Езикова гимназия „Йоан Екзарх“ – Враца, а участникът, класиран за националния кръг от област Враца, е ученичката от Природо-математическа гимназия „Акад. Иван Ценов“ Йоанна Кръстителска.

В поднесения поздравителен адрес, Областния управител Малина Николова изразява задоволство си от провеждането на най-значимия етап олимпиадата във Враца, където среща си дава елита на чуждоезиковото обучение и най-добре представилите се ученици. 

„Националният кръг на олимпиадата дава изключителна възможност за изява на задълбочени познания, комуникативна и езикова компетентност. Вярвам в бъдещите успехи на тези прекрасни деца, защото те са грижа и радост, заедно с това и голяма наша отговорност в създаването на оптимални условия за тяхната добра реализация. Пожелавам отлично представяне на всички и успех! “ – се казва още в поздравителния адрес .

Тържественият концерт продължи с множество арт изпълнения на ученици от училищата във Враца и от Център за работа с деца. По традиция, събитието приключи с български народни песни и танци, част от палитрата на настъпилата пролет.

 

Надя Гетова

Експерт „Връзки с обществеността и протокол“