ЗАКЛЕХА СЕ НОВОИЗБРАНИТЕ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ НА ВРАЦА, КМЕТЪТ НА ОБЩИНАТА И КМЕТОВЕТЕ НА КМЕТСТВА


  На 09.11.2023 от 10:00 часа в деня на Враца 146 години от освобождаване на града пред Областният управител Надя Донкинска се заклеха и встъпиха в длъжност кметове и общинският съвет в мандат 2023-2027 г. на  община Враца. Празничната церемония се проведе в Градската концертна зала.

  На събитието присъстваха Митрополит Григорий, Мария Попова, председател на общинската избирателна комисия във Враца, Николай Николов, зам. областен управител, много врачани и гости на града.

  Областният управител обяви състава на новоизбраните общински съвет, кмет на общината и кметове на кметства.

  На  церемонията положиха клетва за встъпване в длъжност избраният за  кмет на Враца Калин Каменов, както съветниците и кметове на населените места на общината, като се заклеха да спазват законите, като се ръководят от интересите на гражданите във Враца и да работят за тяхното благоденствие.

  Надя Донкинска връчи ключа на града на избраният кмет Калин Каменов и пожела да пази този ключ и да работи неуморно в името на всички врачани, които обичаме, живеем и милеем за този град.

  „Бъдете единни, сплотени и отговорни в името на гражданите на община Враца, и в края на мандата бъдете удовлетворени от постигнатите резултати и просперитета на Община Враца “, ги призова  областният управител.

  Първа делова сесия на новия общински съвет беше открита от доайена Нина Дакева.

  За председател в новия мандат беше избран д-р Владимир Христов.

.