СКЪПИ ГОСТИ ПОСРЕЩНА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ВРАЦА


На 26 март 2023 г. екипът на Областна администрация Враца посрещна известния български поет, драматург, композитор и режисьор Недялко Йорданов. Срещата се проведе във Враца по покана на областния управител Надя Донкинска в сградата на Областната администрация в топла, приятелска и вдъхновяваща атмосфера.

Приятна изненада за автора бяха талантливите учениците от Началното училище "Иванчо Младенов", които изпълниха кратка програма, откъс от пиеса по негово произведение. Изпълнението на младите актьори под ръководството на г-жа Диана Банкова предизвика бурни аплодисменти от всички присъстващи и много вълнение от страна на писателя.

Областния управител Надя Донкинска изрази своята благодарност към Недялко Йорданов за посещението му във Враца и подчерта значението на неговото творчество за българската култура, като отбеляза: „Вашата работа като поет, драматург, композитор и режисьор има дълбоко въздействие върху публиката и продължава да вдъхновява поколения читатели и зрители. Радваме се, че днес сте сред нас  и оценяваме възможността да научим повече за вашето творчество.“

Недялко Йорданов рецитира свои нови стихове пред служителите на администрацията, сподели вълнението си от приятната изненада от талантливите деца на училище „Иванчо Младенов“ и благодари на екипа на Областна администрация Враца за топлото посрещане. Той насърчи служителите да продължат да подкрепят изкуствата и културата в региона.

 Във Враца посещението на Недялко Йорданов продължи с представяне пред врачани на неговата нова книга „Не ми се тръгва“ (изд. „Милениум“) в препълнената зала на Регионална библиотека “Христо Ботев“.

Вечерта приключи с най-новата постановка на Драматично-кукления театър във Враца, „Убийството на Гонзаго“, чийто автор е Недялко Йорданов, който развълнува врачанската публика и предизвика много емоции и вдъхновение.