ПОЗДРАВ ОТ ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ МАЛИНА НИКОЛОВА ПО ПОВОД 24 МАЙ

ПОЗДРАВ ОТ ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ МАЛИНА НИКОЛОВА ПО ПОВОД 24 МАЙ

Уважаеми културни и просветни дейци,

Уважаеми учители и ученици,

Уважаеми госпожи и господа жители на област Враца,

За мен е чест да Ви поздравя по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май, празник, на който с гордост славим делото на Кирил и Методий, свещената българска азбука и величието на писаното слово!

Този празник идва с въодушевлението на възраждащия се народ, изпълва с вълнение и национално самочувствие, осмисля силата на нашата богата и древна култура.

24 май е празник на учителя, на ученика и училището, на културните и просветни дейци.

Децата израстват с историята на буквите и осъзнато се гордеят с делото на създателите им, горди потомци са на нация – люлка на книжовността и културното единение на цял славянски свят.

Огромна е нашата признателност и благодарност пред  съзидателната дейност на учителя, който благородно съхранява и предава на всяко поколение богатството на словото, необятността на познанието и културните ценности на нашия народ, славим науката и духовността – градивните устои на националната ни идентичност, търсим силни послания сред вековечната ръкотворна съкровищница!

Сърдечно Ви поздравявам с този светъл празник  и Ви желая с много мъдрост и творческо озарение да бъдете достойни претворители на делото на Кирил и Методий!

Честит 24 май!

Честит празник на българската просвета и култура и на славянската писменост!

 

 

МАЛИНА НИКОЛОВА

Областен управител на Област Враца

 

24  май 2015 г.

гр. Враца