ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПРОВЕДЕ ТЪРЖЕСТВЕНА ЦЕРЕМОНИЯ ПО ПОЛАГАНЕ НА КЛЕТВА НА НОВОИЗБРАНИТЕ КМЕТОВЕ И ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ НА ОБЩИНА МЕЗДРА


  В Световният ден на добротата на 13.11.2023 г. от 11:00 ч. в Голямата заседателна зала в сградата на Общинската администрация – Мездра  се проведе тържествена церемония по полагане на клетва от новоизбраните кмет на община Мездра, кметове на кметства и общинските съветници.

   Областният управител Надя Донкинска откри тържественото заседание по встъпване в длъжност на кметове и  общинските съветници в Мандат 2023 – 2027 г.  в община Мездра.

   Председателят на Общинската избирателна комисия  г-жа Пенка Петрова обяви състава на новоизбраните общински съвет, кмет на общината и кметове на кметства и връчи удостоверенията за избор.

   На  церемонията положиха клетва за встъпване в длъжност избраният за  кмет на Мездра Иван Аспарухов, както съветниците и кметове на населените места на общината.

   В края на официалната церемония областният управител връчи на Иван Аспарухов символите на местната изпълнителна власт - Огърлицата с Герба на Община Мездра и Ключа на гр. Мездра, с пожелания за здраве и успехи за община Мездра.

   Тя се обърна към новоизбраните кметове и съветници „ Превъзмогнете своите различия и работете безкористно в името на гражданите на Община Мездра и в края на мандата си бъдете удовлетворени от всичко свършено. От страна на Областна администрация Враца заявявам своята готовност да работим в синхрон с общините както и досега, и в добро и лошо да сме заедно, а хубавите поводи да са много. Успешен мандат и на добър час“

  По традиция деловата работа на първото за мандат 2023-2027 г. заседание на Общински съвет - Мездра беше ръководено от доайена на  общински съветник - д-р Митка Лечева, а за председател на Общинския съвет беше преизбрана Яна Нинова.