ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НАДЯ ДОНКИНСКА ВРЪЧИ ПЛАКЕТ И ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС НА ДИРЕКТОРА НА РДПБЗН КОМИСАР ВАСИЛЕВ ПО СЛУЧАЙ ПРОФЕСИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК БЪЛГАРСКИТЕ ОГНЕБОРЦИ


   

        Областна администрация Враца беше домакин на семинар с участието на членовете на Областния съвет за защита на населението при бедствия. Събитието започна с поздравление на областния управител за празника на българските огнеборци.

       „Днес 14 септември, когато православната църква отбелязва Кръстовден, българските огнеборци честват професионалния си празник. Искам да изкажа своята признателност към всички, които са на първа линия при кризи, изправяйки се срещу  предизвикателствата и бедствията, гарантирайки, че нашите домове и семейства са в безопасност“ се обърна Надя Донкинска към представителите на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Враца.

       В знак на признателност за тяхната посветеност на професията и добро сътрудничество, г-жа Донкинска връчи плакет на комисар Кирил Василев, директор на РДПБЗН – Враца и поздравителен адрес в който се казва:

      „От свое име и от името на Областна администрация Враца поздравявам Вас и екипа Ви с Вашия професионален празник!

       Благодаря за самоотвержеността Ви при изпълнение на служебния дълг!

       Благодаря за смелостта и ежедневната всеотдайност!

       Вашата професия е достойна за уважение и е повод да се гордеете, защото това е призвание за цял живот, това е кауза в името на хората!

       Бъдете здрави, български огнеборци!

      Честит празник!“

       Тема на днешния семинар бе организирането на дейността на доброволните формирования за подпомагане на териториалните органи на изпълнителната власт и разработване на Областен план за защита при бедствия.

      В рамките на срещата стана ясно, че има регистрирани доброволни формирования в 8 от общините от област Враца с обща численост 99 човека. Съгласно приетият стандарт за отдалеченост две от общините Борован и Мизия имат възможност за привличане на още до 5 доброволци. Обсъдени бяха основните детайли касаещи работата на доброволците както и финансирането и оборудването с необходимата екипировка и лични предпазни средства.

     По втора точка от дневния ред присъстващите набелязаха действия за разработване на Областен план за защита при бедствия.