ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НАДЯ ДОНКИНСКА УЧАСТВА В ЧЕСТВАНЕТО НА ДЕНЯ НА НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ


     В навечерието на 22 септември Областният управител Надя Донкинска взе участие в организирания  митинг-заря на 21.09  от  инж. Иво Цветков, кмет на Община Бяла Слатина в тържественото отбелязване на 115 години от провъзгласяването на Независимостта на България и признаването на нейния суверенитет от Великите сили. На тържеството проведено на площада на град Бяла Слатина присъстваха подполковник  Симеон Гаджев, представителна войскова част от Военно формирование 54 990, кметове от общините, училища, детски градини, граждани и гости на общината.

     В словото си по случай празника г-жа Донкинска каза: „Независимостта на България е национално постижение, но и изключителна отговорност и задължения, която днес е в нашите ръце и  ни е нужна мъдрост, обща цел и  воля! Съхраняването на този дар е възможно, само ако работим в единство, като загърбим всички свои пристрастия в името на България.“ Вечерта завърши с красива фойерверк- програма.

     На 22 септември на централния площад във Враца,  Ръководството на Областна администрация участва в честването на деня на Независимостта на България.

     Пред паметника на Христо Ботев  бяха поднесени венци и цветя.