ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НАДЯ ДОНКИНСКА ПРИСЪСТВА НА ТЪРЖЕСТВЕНОТО ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА 146-ТА ГОДИШНИНА ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА ВРАЦА


   Областният управител на област Враца  присъства днес на тържественото отбелязване на 146-та годишнина от Освобождението на Враца.

   Тържественото честване се проведе пред паметника на „Вестителят на свободата“, а в рамките на церемонията бяха връчени наградите „Вестител“. Носителите на високото звание за активно участие в значими обществени каузи са:

- „Холсим България“ АД –за дарените средства за ремонт на детското отделение на МБАЛ „Христо Ботев“;

-СК „Ритмика 89“ -  за активна гражданска позиция и събрани над 8 000 лв. за ремонт на паметника на Христо Ботев;

-НЧ „Развитие – 1869“ – за активно участие в обществения и културния живот на града;

-Самуил и Цветан Василеви- баща и син, които дариха косите си на Асоциация за превенция на рака "Промени живота си сега!", за да бъдат направени перуки за хора, които страдат от онкологични заболявания. 

  В програмата на честването се включиха Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий, Военно формирование 54 990 с подполковник Симеон Гаджев , духов оркестър при НЧ „Развитие 1869” – Враца, председателят на Общински съвет д-р Владимир Христов, общински съветници, заместник-кметът Петя Долапчиева, директори на учебни заведения и културни институции,ученици и граждани.

  В знак на преклонение, пред паметника бяха поднесени венци и цветя.