ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ГЕОРГИ МИТОВ ОТКРИ 75-ТИЯ НАЦИОНАЛЕН ТУРИСТИЧЕСКИ ПОХОД ПО ПЪТЯ НА БОТЕВАТА ЧЕТА „КОЗЛОДУЙ – ОКОЛЧИЦА“- 2023 Г.


    На 27.05.2022 г. в Ботев парк - гр. Козлодуй областният управител Георги Митов даде официалния старт на НТП По пътя на Ботевата чета от „Козлодуй - Околчица“ – 2023 г.

    Георги Митов се обърна към хилядите  Ботеви поклонници, с пожелание да бъдат достойни за този героичен път, да запазят в себе си искрата на Ботевия патриотизъм.

    „Всички вие над 1500 човека ще се слеете с хилядите Ботеви поклонници преминали най-значимия път в Българската история, защото тази 120 км отсечка не е просто географско понятие, а пътят на Ботевата чета не е просто историческо събитие. Това събитие носи в себе си величие, слава и мощ.“, каза Георги Митов.

    „Благодаря Ви, че заедно ще изразим своето преклонение и признателност. Бъдете силни, бъдете горди и  смели Ботеви поклонници! Обявявам 75-тия НТП По пътя на Ботевата чета „Козлодуй - Околчица“ за открит!

    Непосредствено преди тържествената проверка и митинг-заря, жителите и гостите имаха възможността да се насладят на концерт на квартет „Българи” и самодейни състави, както и да видят възстановка на  слизането на Ботевата чета от Национален исторически музей „Параход Радецки”, представена от Национален съюз „Единение”.

    Събитието приключи с тържествена вечерна проверка и заря, проведени от врачанското военно формирование.