ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ - ВРАЦА ЗА 14-ТА ПОРЕДНА ГОДИНА ДОМАКИН НА "МЕНИДЖЪР ЗА ЕДИН ДЕН"


Всяка година от стартирането на инициативата, Областна администрация-Враца е домакин  и приема млади колеги за един ден.  Въпреки че сме  заедно само един ден, много от младежите, преминали през тази инициатива продължават  връзка и след това с администрацията, сподели при посрещането на младите колеги  в администрацията

г-жа Ирина Иванова Заместник областен управител, като изтъкна със задоволство, че Областна администрация-Враца има двама служители, които са били част от инициативата „Мениджър за един ден“, като ученици,  а сега вече експерти заемащи длъжностите  Счетоводител и Икономист.

В рамките на четиринадесетото издание на инициативата „Мениджър за един ден”, зам.областните управители Ирина Иванова  и Мирослав Комитски посрещнаха на Благовещение  колегите мениджъри за един ден в Областна администрация-Враца.

Тази година бяха избрани, според мотивационните писма, електронно, чрез платформата на „Джуниър Ачийвмънт България“ седем ученици 10 и 12 клас от  ПГТР -Враца, Езикова гимназия „ Йоан Екзарх“-Враца, СОУ „Васил Кънчов“ –Враца и СОУ „ Козма Тричков“-Враца.

Чрез интересен жребии, по късметът под всеки стол в кабинета на областния управител бяха разпределени ръководните длъжности в администрацията за днешния ден-областен управител-Габриела Нинова (12 клас, Езикова гимназия „ Йоан Екзарх) и двама заместник областни управители – Ивона Иванова (12 клас, СОУ „ Васил Кънчов“ и Суад  Ибрахим (12 клас, СОУ „ Козма Тричков“).

г-жа Ирина Иванова зам.областен управител представи пред „Колегите за един ден“ структурата на администрацията и спецификата на работата на всеки един служител, като представи съответния експерт на работното му място и даде примери за неговата експертиза.

Младите колеги се включиха активно в работата на администрацията и се запознаха отблизо със приоритетните за изпълнение задачи от политическия кабинет на областния управител, решаваха важни казуси, поставяха резолюции на документи, с оглед описаното в тях съдържание за съответния експерт от администрацията, както и представиха свой интересни виждания за развитието на региона и участието на младите хора в обществения живот и управлението на областта.

В края на работния ден г-жа Ирина Иванова зам.областен управител връчи сертификати за участие и постижение на всеки един от младите колеги с пожелания да има от тях бъдещи служители на Областна администрация-Враца.