НАДЯ ДОНКИНСКА: 6 СЕПТЕМВРИ Е ПРИМЕР ЗА ЕДИНСТВО В ИМЕТО НА ЗНАЧИМИТЕ ОБЩЕСТВЕНИ ЦЕЛИ


     „ 6 септември 1885 г. е един от най-значимите поводи за национална гордост и идентичност. Дата, която е пример за подражание да бъдем достойни за делата на предците си, който имаха  своите политически и икономически различия, но показаха на дело как могат да бъдат превъзмогнати в името на обединена България“.

       Областният управител Надя Донкинска и зам. областен управител Николай Николов участваха в тържественото отбелязване на 138 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

       В празника организиран от Община Враца присъстваха  народните представители  Мартин Харизанов и Деница Симеонова, общински съветници, заместник кметове, подполковник  Симеон Гаджев, представителна войскова част от Военно формирование 54 990 и граждани на Враца.

       След приветствието на Калин Каменов, кмет на град Враца, Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий отслужи благодарствен молебен и водосвет за здраве и благоденствие.

       В знак на признателност и преклонение, пред паметника на загиналите във войните бяха поднесени венци и цветя.

      „В дни като днешния ни обединява не само празника, но и съпричастността към случващото се в област Бургас. Силни сме, когато сме единни и сплотени в името на бъдещето на страната ни!“