КЛЕТВА ПОЛОЖИХА НОВОИЗБРАНИТЕ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ В ОРЯХОВО, КМЕТЪТ НА ОБЩИНАТА И КМЕТОВЕТЕ НА КМЕТСТВА


Днес  Областният управител Надя Донкинска откри тържественото заседание по встъпване в длъжност на кметове и  общинските съветници в Мандат 2023 – 2027 в община Оряхово.

Председателят на Общинската избирателна комисия Милена Младенова обяви състава на новоизбраните общински съвет, кмет на общината и кметове на кметства и връчи удостоверенията за избор.

На  церемонията положиха клетва за встъпване в длъжност избраният за  кмет на Оряхово Росен Добрев, както  съветниците и кметове на населените места на общината.

Новоизбраният общински съветник Ива Баникова лично благодари на госпожа Донкинска, че именно тя първа е повярвала в нейните професионални качества преди години  и поднесе букет с цветя в знак на признателност и благодарност.

Символите на общината бяха връчени на новоизбраният кмет Росен Добрев от областния управител на Враца.

 „Пожелавам на всички успешен мандат, да подхождате сериозно и да се раздавате максимално в името на гражданите на общината. Оряхово е  град с традиции, от другата страна на реката изглежда внушително,като крепост, пазете  и развиваите тази крепост в името на хоратана община Оряхово“, заяви областният управител на Враца Надя Донкинска.

 Първото заседанието по традиция беше открито от г-жа Цеца Георгиева. За председател на Общински съвет бе избрана г-жа  Румяна Декова. На първото официално заседание на Общинския съвет се гласува комисия, която да актуализира Правилника за работа на ОбС.