БЮЛЕТИНИТЕ ЗА ИЗБОРИТЕ НА 9 ЮНИ ПРИСТИГНАХА ДНЕС В ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ – ВРАЦА


Хартиените бюлетини, необходими за произвеждането на вота на 9 юни в област Враца за членове на Европейския парламент от Република България и за Народно събрание бяха получени днес, заедно с ролките със специализирана хартия за машинното гласуване.

Камионът с бюлетините беше съпровождан и охраняван от служители на ГД „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“ и от ОД на МВР- Враца и разпломбиран в присъствието на членовете на 6 РИК – Враца, екип на Областна администрация – Враца и медии.

Те ще бъдат съхранявани в специално помещение в сградата на Областна администрация – Враца, запечатано от упълномощени представители на РИК – Враца и под 24-часова охрана със СОТ и постови полицаи.

По предварително изготвен график, бюлетините ще бъдат разпределени на представителите на общинските администрации за съхраняване до предоставянето им на секционните избирателни комисии в предизборния ден.

За област Враца са предназначени 702 ролки за машини, който ще пристигнат в деня преди изборите. Бюлетините за избор за Народно събрание са 150 500 и 150 000 за Европейски парламент.

Право да гласуват в област Враца за народни представители са 150 142, а за членове на Европейски парламент 149 642.